fbpx

Блог

Превземате ли одговорност за туѓите емоции?

Превземате ли одговорност за туѓите емоции? Оваа тема за мене беше голем предизвик и многу често без никаква причина се чувствував истоштено и демотивирано.Сето тоа се случуваше после некој настан на кој што присуствуваа многу луѓе. Иако некогаш се работеше за мотивациски семинари кои требаше да ми ја подигнат енергијата, деновите кои следеа потоа чувствував …

Превземате ли одговорност за туѓите емоции? Read More »

Простувањето како важен дел од вашиот личен развој

Простувањето како важен дел од вашиот личен развој “Простувањето е нешто кое си го даруваме себеси, ослободувајќи се од емоциите кои не држат врзани за некоја личност или искуство од минатото“ Што значи навистина да простиш? Како изгледа целиот процес? Кои се стадиумите кои треба да ги поминеме? Простувањето е дел од емотивното созревање и …

Простувањето како важен дел од вашиот личен развој Read More »

Дали се чувствувате заглавени во сопствениот живот?

Дали се чувствувате заглавени во сопствениот живот? Што значи трансформација? Трансформација значи нова реалност која што е ослободена од борбата, стравот, драмата, страдањето и останатите програми кои што не водат до проблемите.Тоа не значи дека во новата реалност ќе бидеме поштедени да чувствуваме емоции како што се тага, бес или лутина, туку со самата промена …

Дали се чувствувате заглавени во сопствениот живот? Read More »

Вашиот однос кон сопствениот УСПЕХ

Вашиот однос кон сопствениот УСПЕХ Кога ќе кажеме УСПЕХ многу често мислиме на успех во својата работа и успех на материјално ниво, меѓутоа самиот поим успех значи многу повеќе. Нашиот успех почнува внатре во нас, а она што го доживуваме во материјалниот свет е само проекција на тоа внатрешно доживување. Ако ги погледнеме своите животни …

Вашиот однос кон сопствениот УСПЕХ Read More »

КАКО ДА ПОСТИГНЕТЕ ВНАТРЕШЕН МИР

Вашиот однос кон сопствениот УСПЕХ 1.Ослободете се од чувството на одвоеност. Сите сме едно. Многу често го слушаме тоа но сеуште не можеме да го прифатиме. Кога ќе се соочиме со некое надворешно негативно искуство веднаш почнуваме да се сомневаме во тоа дека сите сме едно. Денеска е прифатено мислењето дека постои добро и зло …

КАКО ДА ПОСТИГНЕТЕ ВНАТРЕШЕН МИР Read More »

Поглед во себе

Поглед во себе Сите ние сме родени со некоја цел која е врежана длабоко во нас и целото наше постоење. Се што правиме во текот на животот е поврзано со таа цел и постојатно бараме начин кој ќе не одведе до неа.Длабоко во себе знаеме што е тоа и секогаш сме знаеле, можеби сега не …

Поглед во себе Read More »

Промени ја својата РЕАЛНОСТ (ослободување од парадигмите)

Променете ги програмите во кои верувате Што мислите за себе? Што мислите за својот живот? Дали верувате во среќа или несреќа? Дали верувате во успех или неуспех? Дали ја знаете својата вистинска вредност или верувате во оне кое другите го рекле за вас? Парадигма во основа значи модел, претпоставка, теорија или рамка во која се …

Промени ја својата РЕАЛНОСТ (ослободување од парадигмите) Read More »

Кажи ДА на животот

Замислете како би изгледал вашиот живот кога би се отвориле за повеќе можности. Кога на сите работи кои доаѓаат би пристапувале со прифаќање, без разлика дали се работи за искуства кои едноставно ќе ве оснажнат и со леснотија ќе ви помогнат да направите еден чекор понапред или пак искуства кои преку болката ќе ве научат …

Кажи ДА на животот Read More »

Остварете ја вашата најголема ЦЕЛ

Дали некогаш сте размислувале зошто правите нешто во својот живот? Сите ние секојдневно делуваме на некои начини кои постојано не водат некаде. Без разлика дали нашето делување  е позитивно , негативно или пак пасивно ние го одредуваме својот живот, своите исксутва, своите задоволства или својот затвор. Многу често знаеме да се прашаме “Зошто ми се …

Остварете ја вашата најголема ЦЕЛ Read More »

Родителството е привилегија (како да бидеме најдобар пример)

Денеска многу често родителите бараат решение за однесувањето на своите деца, се прашуваат што треба да направат за да ги променат и како да делуваат на нив за да бидат послушни и мирни.Од друга страна, децата постојано се во конфликт со своите родители, покажуваат непримерно однесување, некогаш изразуваат и агресија и за жал многу често се …

Родителството е привилегија (како да бидеме најдобар пример) Read More »