fbpx
“Овој живот е твој.
Пронајди ја силата да го живееш
тоа што те изразува тебе.
Пронајди ја силата да сакаш
со целото свое срце.
Пронајди ја силата да излезеш од познатото и
зачекориш во непознатото.
Најпрекрасните нешта не можат да се
видат или да се допрат,
тие мораат да се почувствуваат
преку срцето.“

Што значи Отелотвореност (Embodiment) ?

 

Кога живееме отелотворено, ние сме ПОВРЗАНИ со се околу себе. Тоа во нашите животи носи чувство на леснотија, слобода и сигурност во самиот живот. Нашата култура не тренира да се исклучиме од своето тело, своите чувства и од себе и да живееме во размислувањето, што е главната причина за нашето длабоко незадоволство без разлика што и да постигнеме.

 Анксиозноста, згрченоста, стравот и телесната контракција е прифатена како нормална состојба на денешниот човек, но можеме да се прашаме дали овој живот ни е даден да живееме во страдање и постојана оптеретеност со иднината или да се отвориме и да го искусиме на сосема друг начин.

Отелотвореноста ни овозможува да се видиме себеси без нашите ограничувања од минатото и се она кое сме го прифатиле како вистина и кое постои како внатрешна програма во нас. Наместо да бидеме робови на стечените обрасци кои се потхранети во нашето тело, можеме нежно да погледнеме во нив и да ги омекнеме, како и да одиме подлабоко во својата вистинска интелегенција која е нашиот неосвестен потенцијал, кој му е потребен на овој свет да се изрази преку нас. 

Вистинските промени доаѓаат преку промена на чувството кое го имаме за себе, кога ќе ја отелотвориме својата присутност отворени сме за сите можности. Зошто отелотвореноста е од огромна важност за нашиот живот?

 

Кога живееме неотелотворено целата наша свест е концентрирана во главата, нашиот нервен систем е во состојба на преживување. Сето тоа делува на нас, нашето здравје, односите со другите луѓе, работата и целото наше искуство. Животот на ниво на преживување е она кое сме го научиле како нормално, а тоа е постојано да се грижиме и да живееме во постојан обид да избегаме од минатото и да осигураме сигурна иднина. Сето тоа во нас исцрпува доста животна енергија и создава чувство на интензивен притисок во нас, како и длабоко чувство на вина и невредност. Тоа е начинот на кој што сме научени да функционираме и кој е прифатен како нормален.

Отелотвореноста ни помага да се видиме себеси на сосема друг начин и да допреме до својата целина, која е чувство на внатрешна стабилност, сигурност, мир и поврзаност со себе и другите. Кога живееме на отелотворен начин нашата свест е во сегашниот миг, каде постои нашиот потенцијал. Со длабоко поврзување со себе, свесно излегуваме од стравот и состојбата за преживување и ја отелотворуваме женската енергија или креативноста во нас. Кога сме отелотворени нашиот главен центар е срцевиот центар и енергијата во нашето тело се движи, а сето тоа создава нови можности кон кои се отвараме. На тој начин нашите врски и се околу нас постепено почнува да се трансформира. Отелотвореноста ни помага да излеземе од досадата, постојаното чувство на умор, анксиозноста и незадоволството, кои се показател за живеење во главата и потиснување на животната сила. Тоа е начин на кој што повторно ја враќаме ЖИВОСТА и довербата во самиот процес на животот, кој е прекрасен и со многу можности.На кој начин работиме во "School of embodiment"?

 

Сите ние во себе имаме вистински квалитети, кои се прекриени со нашите лични и колективни мисли, емоции и верувања. За да ги разбудиме и отелотвориме тие квалитети во нас, потребно е да се издигнеме од нивото на преживување и да ја почувствуваме нивната присутнст во нашето тело. Секој квалитет носи скриен импулс во себе кој ако го изразиме, можеме да доживееме длабока внатрешна промена.

Тие квалитети се:

 • Радост/креативност  – “Јас посакувам“
 • Сила – “Јас можам“
 • Доверба – “Јас верувам“
 • Мир – “Јас  перципирам “
 • Љубов и добрина – “Јас сум“
Со помош на соматски вежби, себеиспрашување, движење, свесно танцување,медитација и релаксирање на интелектот и неговата доминација на нашео тело, допираме длабоко во себе и својата присутност и чувствуваме каде се нашите внатрешни препреки кои ја прекриваат нашата целовитост. Комбинацијата на методи од соматски пристап, телесна свесност и спиритуалност, ни помагаат да ја препознаеме својата вистинска природа и најважно од се како тие увиди да ги интегрираме во секојдневниот живот и околината.
Секој квалитет се обработува посебно во циклус од 5 еднодневни работилници.За кого е овој тренинг?

 • Сите оние кои долго време работат на себе и своите верувања и сакаат да го интензивираат своето искуство и оние кои немаат никакво исксутво
 • Психолози и слични професии
 • Човечки ресури
 • Јога инструктори
 • Коучеви 
 • Сите оние кои сакаат да го разбудат својот неосвестен потенцијал


“Во нашето тело има длабока втемелена интелегенција, кога еднаш ќе допреме до неа и ќе научиме да се одмараме во неа, ќе го пронајдеме својот спокој во сегашноста и ќе знаеме кој е нашиот следен чекор“


Кога се одржува?

 

21.01
04.02
18.02
25.02
11.03

Семинарска сала на хотел Александар2 – СкопјеШто ќе добиете?

 • 5 еднодневни работилници
 • Материјали
 • Сертификат
 • Кафе паузи
 • Нови познанства
 • Трансформативно искуство
По завршување на тренингот добиентото знаење ќе можете да го користите во работата со своите клиенти или вработени доколку работите некоја од хуманите професии (психолог, човечки ресурси, коучинг,јога и сл.)


Цена за учество

 

Попуст за пријави до 10.01 13.500 денари за цел тренинг или 2700 денари работилница  

Цената на износот за целосниот тренинг може да се плати на три еднакви рати по 4500 денари најкасно до 01.03

Редовна цена 16.000 денари за цел тренинг или 3200 денари работилница

 

 

  Име

  Презиме

  Телефон

  E-пошта

  Град

  Занимање

  Порака

  Постојано имав потреба да им се допаднам на другите и да не ги разочарам.Работата со Илина ме натера да гелдам во себе и да ја препознава внатрешната убавина која постои во мене. Сето тоа ми помогна да освестам многу нешта за себе.
  Љупчо. М
  Поврзувањето со моето тело и зголемувањето на свесноста за емоциите без да се обидам да ги променам, ми помогна да престанам да верувам дека нешто не е во ред со мене бидејќи чувствувам.Ова исксутво ми помогна да престанам да чувствувам страв и анксиозност поради својата автентичност.
  Стерфанија Д.