fbpx

Се што доживуваме во своето искуство е поврзано со она кое го веруваме за себе. Нашите верувања имаат огромно влијание на нашите избори и начинот на кој што делуваме.Позади нашите верувања постои нешто многу подлабоко и посуштинско од она кое го мислиме за себе. Колку повеќе се отвараме кон нашата суштинска природа која е недорени не оштетена од искуствата и верувањата, толку повеќе имаме контрола на своите реакции и избор на слободна воља во своите живтни искуства.

Изминативе две години поминавме низ интентизвно трауматско искуство и сето тоа допринесе нашите ограничувачки верувања и трауми да се интензивириаат.Чувствата на страв, неизвесност и сепарираност, почнаа да ги контролираат нашите животи и нашите односи со другите луѓе. Живееме во свет кој што е полн со предизвици кое нашето тело интензивно ги чувствува и реагира во согласност со нашите внатрешни програми. Постои начин кој ќе ни помогне да ја вратиме својата стабилност и да се чувствуваме сигурно и кога нашите стравови и неизвесноста се присутни. Сигурноста не е отсуство на опасност, туку присуство на КОНЕКЦИЈА.

Ако научиме како во секој момент можеме да оствариме подлабока конекција со СЕБЕ и кога нашето тело не се чувствува добро, тогаш ние постепено учиме како да го насочиме своето внимание од своето сепарирано јас (мислите, емоциите, мемориите од минатото) кон своето вистинско ЈАС кое се наоѓа во овој момент СЕГА.

Оваа три неделна програма има за цел да ви помогне да научите алатки и вештини, како и да се стекнете со исксутво кое ќе ви помогне да се ослободите од влијанието на верувањата, да стекнете резилијентност, како и да си помогнете со надминувањето на посттраумтаскиот стрес од овие предизвикувачки времиња поради кој во нашата психа и сома, сеуште постои згрченост и несигурност. 

Отворете се кон своето животно искуство и ослободете се од тензијата во сегашниот миг, која е најголемата причина поради која чувствуваме анксиозност, несигурност и сепарираност од другите.

Со помош на практикување на сочувствителност и себеиспрашување ќе допреме до својата длабочина и ќе создадеме здрав однос со своите незрели делови и сегашниот миг, што претставува еден од најважните чекори во промената и исцелувањето од нашите ограничувачки верувања и минатото.

Што може да ви понуди оваа програма?

 • 3 вебинари работилници
 • Вежби и прашања за себеистражување
 • Пракса која ќе ви помогне да го промените начинот на кој што се чувствувате во врска со себе
 • Ослободување од стресните мисли и вознемиреноста
 • Зголемена свесност и отвореност кон сегашниот миг
 • Начини за подлабоко истражување на емоционалните реакции
 • Љубов и сочувствителност кон себе
 • Медитации 
 • Група во која постои поддршка и разбирање
 • Несекојдневно искуство и отварање кон вашите креативни делови

Темите на кои ќе работиме:

 • Поврзаноста на телото со умот
 •  Важноста на телесната присутност како начин за трансформација на животните искуства
 • Освестување на длабоките несвесни верувања кои не ограничуваат и ја креираат перцепцијата за животот
 • Контакт со своите емоции и подлабоко слушање 
 • Дозвола да бидеме тоа што сме во овој момент сега 
 • Поврзување со својата СИЛА
 • Ослободување од внатрешната критика
 •  Истражување и поврзување со главните центри во нашето тело (Главата,срцето и стомакот)
 • Длабоко нуркање во присутноста СЕГА и ОВДЕ 
 • Развивање на длабока внатрешна емпатија и будење на автентичноста во нас
 • Слобода да се изразиме себеси на единствен и автентичен начин
 • Проширување на емпатијата на луѓето околу нас 


Програмата ја води:

 

Илина Ведран – лиценциран тренер по методата на Лујза Хеј во Мк, тренер за личен развој, ментор, коуч и авторДатум, време и место на одржување:

27.04-11.05

3 недели секоја среда од 18-20 часот

Работилницата се одржува онлајн преку  ZOOM

 

Цена за учество:

Попуст за уплати до 20.04: 2500 денари 

Редовна цена: 3000 денари

Инструкции за уплата:

Илина Ведран Дооел Скопје

210 070392470170 Нлб Тутунска Банка Скопје

Цел на дознака:  Работилница

Местата се со ограничен број.За да го резервираме вашето место уплатата извршете ја најкасно два дена по пријавата. 

Ви благодариме!