fbpx

ШТО Е EMBODIMENT?

 

Кога ќе го искусиме светот преку своето тело и своите сетила, ќе почнеме да се чувствуваме приземјено и присутно во своето тело или отелотворено (Embodiment). 

Embodiment значи поврзаност на умот и телото, но поголемото значење е поврзаност со самиот живот и способност да се искуси животот на сосема различен начин од она кое веќе ни е познато. Нашето тело ЗНАЕ и секогаш ја зборува вистината, наше е да научиме како да се слушаме СЕБЕСИ.

Оној живот кој што не е почувствуван е живот кој не е проживеан“

 

Разбудете го во себе бесконечниот потенцијал

Следете ме на социјалните мрежи

Блог

Бидете во тек со најновите блогови.