fbpx
Дали сакаш да нурнеш подлабоко од концептите и верувањата за тоа кој си ти, каква е реалноста и кои се твоите можности?

Запознај го својот Енеа Тип на личност и отклучи го својот потенцијал...

Што e Eнеаграм?

Енеаграм е систем за типологија на личноста, која ни помага длабоко да го разбереме својот внатрешен свет, своите верувања, мотивации, стравови, како се справуваме со предизвиците и стресот, нашите стилови на интеракција со околината и нашите неосвестени потенцијали.

Прочувањето на Енеаграмот ни овозможува длабоко разбирање на себе, нашите односи, конфликтите во односите и нашите незадоволени потреби, перцепцијата на реалноста и ни дава клучеви за излез од познатиот начин на егзистирање, преку разбирање на тоа како се манифестира реалноста . Со запознавање на нашите коренски верувања во зависност од типот на нашата личност, можеме да сфатиме зошто многу обиди за промена не функционираат и не ни носат внатрешно чувство на исполнетост. 

Енеаграмот ни покажува каде сме ја изгубиле најзначајната конекција, конекцијата со себе и своето срце, како и со што сме ја замениле и на кој начин реагираме на животот условено. Ги покажува 9-те наши илузии и 9-те лица на нашиот најдлабок потенцијал. Исто така ни помага да го пронајдеме клучот за повторно поврзување со себе и ослободување од коренските стравови и модот за преживување.

На овој семинар покрај тоа што ќе го проучите својот Енеа тип, ќе научите и нешто многу значајно, како да го направите следниот чекор за ослободување од своите ограничувања со примена на Embodiment (метода за интегрирање на емоциите и зголемување на свесноста ).Што ќе научите на овој модул?

 • 9 те Енеа типови и значењето на нивните идеалите 
 • Која е уникатната дарба на секој Енеа тип
 • Запознавање со својот Енеа Тип и освестување на своите пречки, блокади, ограничувања и дарови
 • Методи за работа со Енеаграмот
 • Примена на Embodiment во процесот на ослободување од ограничувањата
 • Контемплации посебни за секој Енеа Тип
 • Соматски вежби за работа со емоциите
 • Внатрешен FLOW и детската душа (Срцето на Енеа Типот)
 • Отварање кон својаата автентичност и внатрешна слобода


“Она кое го знаеме за себе е 0,0001% , но нашиот потенцијал е неограничен“


Кога се одржува?

Датумот ќе биде дополнително објавен во договор со групата

 • Изработка на вашиот Енеаграм (скрипта)
 • Методи и алатки
 • Трансформативно искуство
 • Материјали
 • Сертификат
 • Нови познанства
 
Постојано имав потреба да им се допаднам на другите и да не ги разочарам.Работата со Илина ме натера да гелдам во себе и да ја препознава внатрешната убавина која постои во мене. Сето тоа ми помогна да освестам многу нешта за себе.
Љупчо. М
Поврзувањето со моето тело и зголемувањето на свесноста за емоциите без да се обидам да ги променам, ми помогна да престанам да верувам дека нешто не е во ред со мене бидејќи чувствувам.Ова исксутво ми помогна да престанам да чувствувам страв и анксиозност поради својата автентичност.
Стерфанија Д.