fbpxДали нешто од следново е дел од твоето искуство?

 • често чувствуваш замор и имаш голема промена на расположението во текот на денот
 • тешко ти е да се опуштиш 
 • имаш чувство дека немаш доволно време да ги завршиш сите обврски и постојано си во трчање
 • често се соочуваш со интензивни мисловни процеси од кои не знаеш како да излезеш 
 • анксиозноста е дел од твоето секојдневие
 • мислиш дека не се сакаш себеси доволно
 • имаш потреба од мир
 • не знаш како да се носиш со своите емоции кои постојано те водат горе-доле
 • знаеш дека во тебе има неотклучен потенцијал, но не можеш да допреш до него

Сите наведени симптоми се знак на НЕРЕГУЛИРАНИ ЕМОЦИИ. Кога емоциите го водат нашиот живот, немаме достапност до својата креативна моќ, но со зголемување на свесноста за телото и емоциите, можеме да почнеме да чувствуваме леснотија и отвореност.Кога не знаеме како со своите емоции, таа енергија во нас создава дисфункционалност и нашето тело се чувствува преплавено, анксиозно и доста осетливо на околината.Сето тоа делува на нашето размислување, нашите одлуки, акции, здравје, односи, чувство за себе и целокупниот квалитет на нашиот живот. 

Јазикот на нашето тело е во потполност различен од интелектуалното размислување и до него не можеме да пристапиме и да го смириме преку разговор и промена на мислите, туку преку директно влијание на нервниот систем, со свесна присутност, дишење и процесирање на енергијата на стресот.

Кога со љубов и сочувствителност делуваш на себе, имаш моќ да влијаеш на тоа како се чувствуваш во сегашноста и со таа енергија да создадеш нови искуства во иднината

За време на оваа 4 неделна програма ќе научиш како можеш  да делуваш на внатрешната регулација на твоите емоции, како вистински да се сакаш себеси и како да пристапиш до мудроста на своето тело за да го разбудиш својот потенцијал. Состојбата на преживување е програма на нервниот систем кој егзистира во постојан стрес и која е стара илјадници години, но денеска имаме можност да го надраснеме тоа и да се поврземе со својот креативен потенцијал. Внатрешната стабилизација создава благоссотојба на нашето физичко,ментално и емоционално здравје.

Исто така на оваа прогама ќе научиш животно важни алатки, а тоа е како да ги сретнуваш емоциите чекор по чекор без да влезеш во состојба на преплавеност и да го прошириш својот капацитет да чувствуваш и да бидеш во контакт со својата интуиција. Во нашата култура фокусот е на интелектуалното знаење, но мудроста на телото и емоциите се она кое го креира целиот наш живот. Ако завладееме со нервниот систем, целото наше искуство може во потполност да се промени вклучувајќи ги нашите односи и иднината. Никогаш не е касно да научиме како подлабоко да се сакаме себеси и да допреме до таа љубов која е и нашиот неосвестен потенцијал, кој може да создаде прекрасни нешта.Што вклучува оваа програма?

4 онлајн вебинари во живо каде ќе се ПОВРЗЕМЕ заедно секоја недела. Чекор по чекор ќе научиш како да се запознаеш себеси и својот нервен систем, како да ја стабилизираш енергијата во твоето тело и  да ја отелотвориш својата смиреност и внатрешно присуство.

Видеа со неделна пракса (соматски вежби и вежби со дишење)за секојдневна примена кои ќе бидат твојата поддршка во внатрешната стабилизација и ослободувањето од стресот.

Онлајн група за поддршка каде ќе можеш да поставуваш прашања, да се изразиш,  да бидеш слушнат/а и поддржан/а со емпатија и да комуницираш со луѓе кои се отворени за различни теми од секојдневието.

Неделни материјали кои ќе ги имаш засекогаш и кои содржат упатства, пракси,вежби и перцепциски текстови кои ќе ти помогнат да ја прошириш својата свесност за себе и ситуациите со кои се соочуваш.
Детали за програма:

Програмата трае 4 недели од 4-25.04 

 • Еднаш неделно (вторник) вебинари во живо со времетраење од 90 мин
 • Еднаш неделно снимени видеа кои ќе бидат достапни со лозинка на оваа страница
 • Неделни материјали кои ќе го поддржат твојот процес
 • Цената за учество е 4500 ден / 75 евра за плаќање од странство                                 
 • Инструкции за уплата:Илина Ведран Дооел Скопје 210 070392470170 Нлб Тутунска Банка ( пријавата е компетирана со уплата и изврена онлајн пријава)Кои се резултатите од оваа програма?

 • Ќе научиш како свесно да делуваш на својот стрес
 • Ќе се поврзеш со себе и ќе ги пратиш своите потреби
 • Ќе имаш контрола на своето однесување и полесно ќе се носиш со секојдневните ситуации
 • Ќе научиш како повеќе да се отвориш кон својот внатрешен потенцијал и да веруваш во себе и својата интуиција
 • Ќе делуваш на своите односи и ќе им помогнеш и на своите деца да се регулираат доколу си родител
 • Ќе почнеш свесно да одговараш на своите емоционални и мисловни промени со посматарање без да се идентификуваш со нив
 • Ќе се ослободиш од влијанието на своите ограничувачки верувања и ќе ја прошириш својата перцепција за можностите во сегашноста
 • Ќе го подобриш целокупниот квалитет на твојот живот

Напомена: Програмата не е замена за медицински третман и не е психотерапија