fbpxШто значи Embodiment?

Ембодимент значи свесност за сега и овде, отелотворување на вистината за сегашноста. Најчесто обичната свест која што ја знаеме е прекриена со искуствата од минатото,несвесно себеси се доживуваме преку старите емоции и верувања, а сето тоа допринесува појава на несигрурност, анксиозност, неможност да се поврземе и длабоко чувство дека нешто во нас недостасува без разлика што и да направиме. Она кое што недостасува е ПОВРЗАНОСТ СО СЕБЕ.

Со помош на Embodiment ние учиме, односно се одучуваме да се гледаме себеси преку својата историја и минатите искуства. Со оваа метода учиме како повторно да ги вратиме во целината својот ум, телото и срцето. Како да ги сретнеме непроживеаните емоции, потреби, желби и како да ја ослободиме својата свест од  репресијата на минатото. На сочувствителен начин ги разбираме конфликтите кои  ги креираат ограничувачките верувања во нас, а тоа допринесува до отварање кон нашата есенција, во која што постои нашиот потенцијал. Нашата присутност во сегашноста се повеќе се зголемува и излегуваме од реакциите и обрасците кои се дел од нашата историја, наместо реактивно ние делуваме и одговараме на свеж и нов начин.

 

 


“Порталот за промена се наоѓа во овој момент СЕГА“
Што ќе истражиме за време на овој модул?

 
 • Моќта на свесната присутност и полето на потенцијалот
 • Емоции, ограничувачки верувања и свест
 • Враќање на свесноста во телото и поврзување со себе
 • Будење на центрите во телото (стомак, срце, глава) 
 • Работа на внатрешните процеси, емоциите од минатото и освестување на ограничувачките верувања
 • Поврзување со внатрешната спонтаност, живост и леснотија
 • Типологија на личноста со помош на Енегарам и поврзување со својот изворен блупринт
 • Интеграција и примена на Embodiment во секојдневните искуства
 • Медитации 
За кого е ова учење?

 

Оние кои се презаситени од личен развој и работа на себе и бараат нешто подлабоко

Спиритуални трагачи

Психолози и слични професии

Коучеви и тренери за личен развој 

Исцелители и енергетски терапевти

Сите кои чувствуваат во своето срце длабок повик кон вистината и себеспознавањетоКои се бенефитите од оваа програма?

 
 • Внатрешна слобода
 • Подлабоко разбирање на нашите вистински желби и потреби
 • Длабока внатрешна трансформација на ментално, емоционално и спиритуално ниво
 • Поврзување со својата автентичност и ослободување од старите програми на себенегација и себеотфрлање
 • Ослободување од емоционалната енергија од минатото
 • Соочување со внатрешната критика и ослободување од нејзиното влијание 
 • Отварање кон ново доживување на себе
 • Препознавање и прифаќање на автентичните квалитети:поврзувачка љубов, радост, слободна воља, сочувствителност, сила, нежност
 • Отвореност кон животот и чувство на внатрешна живостОд колку модули е составена програмата?

 Програмата е составена од 2 модула

Првиот модул е Embodiment каде работиме со емоциите во телото и поврзувањето со автентичните квалитети ( 4 индивидуални работилници)

Вториот модул е Енеаграм (типологија на личноста), се запознавате со својот Енеа Тип и учите како да работи со Енеаграмот со примена на Embodiment. (3 индивидуални работилници)

Повеќе информации околуЕнеаграм можете да добиете на следниот линк

Што вклучува оваа понуда?

Оваа програма е разбрано и поддржано место додека поминувате низ процесот на својата трансформација. 

 

Начин на одржување и цена?

 Програмата се одржува онлајн индивидуално и е со времетраење од 2 месеца

Модул 1: 4 индивидуални сесии со времетраење од 1:30-2 часа

Модул 2– изработка на Енеаграм и 3 индивидуални сесии за работа на својот Енеа Тип

Цена по модул: 150 евра

ПОПУСТ за уплата на двата модула одеднаш: 280 евра

Инструкции за уплата:

Илина Ведран Дооел Скопје

210 070392470170

Нлб Тутунска Банка Скопје

Закажи ја својата прва бесплатна сесија

  Име

  Презиме

  Телефон

  E-пошта

  Град

  Занимање

  Порака