fbpx

 

 

“Нашето тело е порталот до нашата автентичност.
Колку подлабоко се поврземе со него, толку подлабока конекција ќе почнеме да чувствуваме со својот живот.“Што значи свесно и отелотворено танцување?

Во своето секојдневие најчесто се движиме несвесно исклучени од својата вистина и својата живост. Животот најчесто изгледа повторувачки и живееме во надеж дека еден ден ќе дојде нешто подобро и ќе промени се. 

Можеме да се прашаме од каде доаѓа таа желба? Дали е тоа длабоко потиснатата желба за живот? Дали ја посакуваме нашата внатрешна радосна живост?

Што ако животот е СЕГА, а од нас е потребно само да се приклучиме во негововата присутност, возбудливоста и длабоката поврзаност.

Како можеме да чувствствуваме поврзаност ако не преку слушање на нашето тело?

Поради сите ограничувања, емоционални блокади и искуства во кои не била почитувана и вреднувана нашата суштина, ние го отфрламе и негираме искуството на своето тело. Но, позади сите ѕидови кои несвесно сме ги изградиле, постои нежност и живост, која истовремено е како мајчинкса прегратка и како огромен моќен Универзум. 

Ова не е обичен танц за кој што мораме да ги научиме чекорите за да танцуваме, ова е нашиот автентичен танц, нашата длабока вистина, на која можеби никогаш не сме и дозволиле да се изрази и да живее преку нас. 

Длабоко во себе ние го знаеме СВОЈОТ ТАНЦ, тоа е нашето лично искуство кое никој не може да ни го покаже, ниту пак научи како да танцуваме во него. Тоа искуство е длабоко внатрешно интимно искуство на нашата душа и со него можеме да се поврземе преку центарот на нашето срце.

Ајде заедно да ги срушиме блокадите кои несвесно ги изградивме за да ја заштитиме својата ранливост и го замрзнавме своето тело. Да ја почувствуваме својата автентичност и да и дозволиме на нашата суштина да се движи во нас и нашето искуство.

 

 

На што ќе се фокусираме на оваа работилница?

 • Суштината и телото
 • Поврзување со длабоката присутност во нас
 • Ослободување на емоциите и будење на внатрешната сочувствителност
 • Исцелување на женската енергија
 • Медитативно танцување

Место и датум?

 

Работилницата ќе се одржи во “The Yoga Place “

18.11    16-20 часот

 

Цена за учество

 

Вашата инвестиција: 1200 денари

Поради големината на просторот местата се со ограничен број, имаат предност оние кои први ќе се пријават

Ве молиме извршете пријава само доколку присуствувате,бидејќи на тој начин го менуваме односот кон себе и другите, учиме како да се вреднуваме себеси и да останеме на својата одлука 

Целосна пријава е пријава со уплата

Инструкции за уплата:

Илина Ведран Дооел Скопје

210 070392470170

Нлб Банка

Пријави се!

  Име

  Презиме

  Телефон

  E-пошта

  Град

  Занимање

  Порака