fbpxШто значи Embodiment?

Ембодимент значи свесност за сега и овде, отелотворување на вистината за сегашноста.

Најчесто обичната свест која што ја знаеме е прекриена со искуствата од минатото,несвесно себеси се доживуваме преку старите емоции и верувања, а сето тоа допринесува појава на несигрурност, анксиозност, неможност да се поврземе и длабоко чувство дека нешто во нас недостасува без разлика што и да направиме. Она кое што недостасува е ПОВРЗАНОСТ СО СЕБЕ.

Со помош на Embodiment ние учиме, односно се одучуваме да се гледаме себеси преку својата историја и минатите искуства. Со оваа метода учиме како повторно да се  поврземе со својата есенцијална природа и да се вратиме во целината. А тоа го правиме со свесност за  своите емоции, потреби, желби.

На сочувствителен начин ги разбираме  ограничувачките верувања во нас, а тоа допринесува до отварање кон нашата есенција, во која што постои нашиот потенцијал. Нашата присутност во сегашноста се повеќе се зголемува и излегуваме од реакциите и обрасците кои се дел од нашата историја, наместо реактивно ние делуваме и одговараме на свеж и нов начин.

“Твоето искуство е единствено,уникатно и длабоко интимно, а тоа можеш да го знаеш само ти и никој друг. Во тој нежен внатрешен простор е твоето вистинско знаење и твојата вистинска моќ“


“Порталот за промена се наоѓа во овој момент СЕГА“
Што ќе истражиме?

 
 • Моќта на свесната присутност и полето на потенцијалот
 • Емоции, ограничувачки верувања и нивна интеграција
 • Разбирање и развој на инстиктуалната природа 
 • Враќање на свесноста во телото и поврзување со себе
 • Будење и поврзување  на трите  главни центри (стомак, срце, глава) 
 • Работа на внатрешните процеси со помош на прашања кои ја отвараат свеста
 • Поврзување со внатрешната спонтаност, живост и леснотија
 • Типологија на личноста со помош на Енегарам и поврзување со својот изворен блупринт
 • Интеграција и примена на Embodiment во секојдневните искуства
 • Медитации 
За кого е ова учење?

 

Оние кои бараат нешто автентично

Спиритуални трагачи

Психолози и слични професии

Коучеви и тренери за личен развој 

Сите кои чувствуваат во своето срце длабок повик и желба за својата вистинска природаКои се бенефитите практикување на Embodiment?

 
 • Внатрешна слобода
 • Длабока внатрешна трансформација на ментално, емоционално и спиритуално ниво
 • Поврзување со својата автентичност и ослободување од старите програми на себенегација и себеотфрлање
 • Ослободување од емоционалната енергија од минатото
 • Соочување со внатрешната критика и ослободување од нејзиното влијание 
 • Отварање кон ново доживување на себе
 • Препознавање и прифаќање на автентичните квалитети:поврзувачка љубов, радост, слободна воља, сочувствителност, сила, нежност
 • Отвореност кон животот и чувство на внатрешна живостОд колку модули е составена програмата?

 

Програмата е составена од 2 модула

Првиот модул е Embodiment каде работиме со  поврзувањето со автентичните квалитети ( 4 индивидуални работилници)

Вториот модул е Енеаграм (типологија на личноста), се запознавате со својот Енеа Тип и учите како да работи со Енеаграмот со примена на Embodiment. (3 индивидуални работилници)ж

Енеаграмот ни помага да го освестиме движењето на својата внатрешна енергија и како се манифестира во нашето искуство, како и своите несвесни обрасци и верувања кои го водат целото наше исксутво, исто така ни дава клуч за излез од  нив.

Повеќе информации околу Енеаграм можете да добиете на следниот линк

Што вклучува оваа понуда?

Оваа програма е разбрано и поддржано место додека поминувате низ процесот на својата трансформација. 

 

Начин на одржување и цена?

 Програмата се одржува онлајн индивидуално и е со времетраење од 2 месеца

Модул 1: 4 индивидуални сесии со времетраење од 1:30-2 часа

Модул 2– изработка на Енеаграм и 4 индивидуални сесии за работа на својот Енеа Тип

Цена по модул: 150 евра

ПОПУСТ за уплата на двата модула одеднаш: 280 евра

Инструкции за уплата:

Илина Ведран Дооел Скопје

210 070392470170

Нлб Тутунска Банка Скопје

Закажи ја својата прва бесплатна сесија

  Име

  Презиме

  Телефон

  E-пошта

  Град

  Занимање

  Порака