fbpx

Дали чувствувате притисок во своето секојдневие?

Дали се соочувате со исти мисли кои се повторуваат и го ограничуваат вашиот потенцијал?

Ако одговоривте потврдно на двете прашања, подготвени сте да направите чекор за соочување со внатрешната критика која најчесто има моќ над нашиот ум. 

Ние не сме нашите мисли и емоции. Постои начин како можеме да се соочиме и  ослободиме од авторитетот на критичарот, како и од ограничувањата кои сме ги прифатиле да бидат нашата вистина.

Presence Coaching може да ви помогне на вас и вашите клиенти во овој процес

Вие сте неограничен потенцијал ,делувајте и однесувајте се во склад со тоа…“

Зошто да присуствувам во групата за Presence Coaching?

 Да ги оспорите и да се ослободите од вашите сопствени начини на критика и самоосуда е доста тешка задача.

Едноставно да препознаеме колку сме нетолерантни кон себе е непријатно. Но, да се разоткрие и истражи овој дел од себе значи да ги преиспитаме нашите верувања кои сме ги прифатиле во детството и од општеството и според кои живееме, а чувствуваме стрес и го негираме својот потенцијал.

Истражувањето и ослободувањето од овие ограничувања може да доведе до поставување на лични приоритети, промена на перцепцијата, трансфомрација на нашето искуство, враќање на нашата живост, што е спротивно од она по кое живеат нашите пријатели, семејството и колегите – што е тешко да се постигне сам.

Поради тоа работата во група може да ни помогне полесно да ги надминеме овие внатрешни бариери и да се охрабриме да излеземе од познатиот начин на делување, размислување и перцерпција на себе и самиот живот.

Покрај тоа што ќе научите да ги конфронтирате своите ограничувачки верувања и да се отварате кон својот потенцијал, истото ќе можете да го користите и во работата со другите луѓе доколку работите некоја хумана професија или се интересирате за професионален развој на ова поле.

 Што ќе истражиме и научиме ?

 

 • Како нашата перцепција го креира нашето искуство
 • Што е внатрешна критика и нејзиното влијание на целокупниот живот 
 • Како да го прекинеме негативниот самоговор
 • Нашето вистинско ЈАС и реалноста
 • Свесност и слободна воља
 • Сретнување на емоциите
 • Релаксирање и ослободување на телото од стресните мисли и старите обрасци
 • Поврзување со внатрешната СИЛА
 • Моќта на сочувствителноста
 • Методи за работа со внатрешниот критичар
 • Соматски вежби за регулирање на нервниот систем
 • Отварање кон непознатото и потенцијалот во нас
 • Медитации кои ќе го подржат целиот процес 
 • Како да работиме со оваа програма како Presence Coach
 За кого е оваа обука?

 • Оние кои се љубопитни и сакаат да го истражат своето искуство надвор од познатите концепти
 • Психолози,коучеви,наставници и слични професии
 • HR професионалци
 • Оние ја гледаат својата идна професија на полето на личниот развој
 

Кои би биле вие без стресните и ограничувачки верувања?

Што добивате?

Кога се одржува обуката?

 

25-26.03.2023   10-16 

Обуката се одржува во живо во хотел Александар 2

 


Цена за присуство

130 евра  (За рани пријави можност за плаќање на две рати)

Повторување на обуката: 65 евра

За пријава потребно е да изршите уплата на аванс во висина од 50% од износот, остатокот можете пред почетокот на обуката.

За да го резервираме вашето место уплатата направете ја најкасно два дена по пријавувањето. 

Поради ефикасноста на обуката, местата се со ограничен број. Предност имаат оние кои први ќе ја комплетираат својата пријава.

Инструкции за уплата:

210 070392470170

Илина Ведран Дооел Скопје

Нлб Тутунска Банка

За пријава пополнете ја контакт формата

Контакт тел 076 269 268

  Име

  Презиме

  Телефон

  E-пошта

  Град

  Занимање

  Порака