fbpx
“Повисоката цел на нашите врски не е само да не направат среќни,
туку да не направат СВЕСНИ“

 

Добрите врски не воздигнуваат, мотивираат и поддржуваат . Тие се место каде што се чувствуваме прифатено, разбрано и поврзано.     Таквите врски животот го прават полесен, а не потежок.  Дури и кога поминуваме низ тешки времиња, тие врски свесно ги надминуваат подемите и падовите, со тоа што тешките искуства ги претвараат во можност за внатрешен развој.  

Исто така врските се и наше огледало, оние позитивните, како и негативните. Тие секогаш ги одразуваат нашите неосвестени делови и постојат да ни ги покажат нашите најдлабоки несвесни верувања.

Секој од нас може да создаде свесни врски, без разлика дали се работи за партнерски, родителски, пријателски или кариерни врски, само ако почнеме да работиме на врските внатре во себе, наместо да ги контролираме физичките околности.

 Препознавајќи дека нашите несвесни емоционални реакции, се одраз на нашето сопствено емотивно минато, почнуваме да ја разбиваме илузијата дека другите луѓе се тие кои што допринесуваат да се чувствуваме негативно во врска со себе. 

Тоа не става во позиција на сила, наместо да бидеме во улога на жрта. Оттука можеме да почнеме да создаваме нови врски или да ги промениме сегашните, со тоа што ќе ја исцелиме својата болка и ќе престанеме да ја пренесуваме својата траума од минатото во сегашноста.

За да можеме да го направиме тоа потребно е да ги освестиме нашите емоционални обрасци преку кои ги создаваме и се однесуваме во односите со другите луѓе.

Главната цел е да внесеме светлина во тие несвесни делови од нас, која ќе го отстрани нашето минато условување и ќе ни помогне да постигнеме мир во себе, кој ќе се рефлектира на нашиот однос со луѓето кои ги сакаме.

Темите на кои ќе зборуваме и работиме:

 

 • Предизвиците во врските како можност за будење на свеста
 • Зависност во врските или врски со ПОВРЗУВАЊЕ
 • Замката на дуалноста во односите    ( Љубов-омраза)
 • Емоции и чувства
 • Повреденоста во врските и несвесните верувања
 • Будење од улогата на жртва и ослободување од старите приказни
 • Отпуштање на вината и срамот како кочница за вистинско поврзување во врските
 • Препознавање и интеграција на клучните чувства како осаменсот, невредност, недоволно добар, оставеност, кои се рефлектираат во нашите односи
 • Ослободување од емоционалната манипулација во нас и надвор од нас
 • Себеприфаќање како највисок чин на љубов кон себе
 • Будење на емпатија кон себе и кон другите
 • Медитации за будење на осетилната перцепција и активирање на сведокот во нас
 • Вежби кои ќе ви помогнат да ја освестите динамиката во своите односи и да создадете врски полни со разбирање, поддршка и прифаќање

Што ќе добиете и како се одвива програмата?

Програмата се одвива онлајн преку ZOOM платформата. За да учествувате потребно е да имате слушалки, камера и време за себе.

Вебинарите се одвиваат на следните датуми:

26.01, 02.02, 09.02 од 18:00-20:00

 

Цена за учество и пријава

Цена по учесник:                                                              3000 денари

ПОПУСТ за рани пријави  до  17.01:                  2500 денари                    

ПОПУСТ за два учесника или парови:        3000 денари вкупно

ПОПУСТ за погодените од кризата на пандемијата :                                            2000денари

За пријава потребно е да ја пополните контакт формата и да извршите уплата најкасно два дена по пријавата за да го резервираме вашето место. Остатокот од износот можете да го доплатите до крајот на ритритот.

*Местата се со ограничен број

Инструкции за уплата:

Илина Ведран Дооел Скопје

210-070392470170 Нлб банка

Цел на дознака: Свесни врски

Пополнете ја пријавата