fbpx

Блог

ПРОНАЈДИ ЈА СИГУРНОСТА ВО СЕГАШНИОТ МИГ

Пронајди ја сигурноста во сегашниот миг Ако се навикнеме да ја користиме иднината на практичен начин, како временски концепт кој ни служи да функционираме во овој физички свет, да закажуваме активности или креираме планови, после кои се враќаме во сегашноста без да бидеме оптеретени за резултатите, тогаш нашата енергија ќе биде во баланс и ќе …

ПРОНАЈДИ ЈА СИГУРНОСТА ВО СЕГАШНИОТ МИГ Read More »

ПРОЦЕС НА БУДЕЊЕ (живот надвор од драмата)

Кога еднаш ќе се случи будење на свеста и ќе ја препознаеме својата вистинска природа, ниту една сила од светот на дуалноста повеќе нема да може трајно да не задржи во илузијата на ограничениот ум. Тогаш гледаме дека животот има многу повисока смисла и дека најважната цел на нашето човечко постоење е да ја откриеме бескрајноста во себе, сфаќајки дека отсекогаш без разлика на она што се случило, ние сме совршени и потполни.

Променете ги програмите во кои верувате

Променете ги програмите во кои верувате За да можеме да направиме промена на програмите и верувањата не е доволно да се бавиме само на ментално ниво, да повторуваме позитивни изјави и да зборуваме нова приказна. Коренот на сите програми и верувања се наоѓа на емотивно ниво и се создадени многу одамна уште пред да почнеме …

Променете ги програмите во кои верувате Read More »

Слободна волја или судбина

Слободна волја или судбина Многу често се поставува прашањето дали воопшто имаме слободна волја да промениме нешто во своите животи и дали можеме свесно да ги бираме своите случувања или сме заробени во судбината. Во нашите животи постојат некои работи кои и покрај тоа што се трудиме не можеме да ги промениме.Некогаш поради тоа чувствуваме …

Слободна волја или судбина Read More »

Потребата да се биде “во право“

Потребата да се биде “во право“ Јас имам свој став, ти имаш свој и сето тоа е во ред се додека некој од нас двајца не почне да го негира спротивниот став.Колку што има луѓе на планетава толку перцепции постојат. Некој од нив се слични и често луѓето поради тие гледишта се спојуваат, а некои …

Потребата да се биде “во право“ Read More »

Превземате ли одговорност за туѓите емоции?

Превземате ли одговорност за туѓите емоции? Оваа тема за мене беше голем предизвик и многу често без никаква причина се чувствував истоштено и демотивирано.Сето тоа се случуваше после некој настан на кој што присуствуваа многу луѓе. Иако некогаш се работеше за мотивациски семинари кои требаше да ми ја подигнат енергијата, деновите кои следеа потоа чувствував …

Превземате ли одговорност за туѓите емоции? Read More »