fbpx

Блог

ПРОЦЕС НА БУДЕЊЕ (живот надвор од драмата)

Кога еднаш ќе се случи будење на свеста и ќе ја препознаеме својата вистинска природа, ниту една сила од светот на дуалноста повеќе нема да може трајно да не задржи во илузијата на ограничениот ум. Тогаш гледаме дека животот има многу повисока смисла и дека најважната цел на нашето човечко постоење е да ја откриеме бескрајноста во себе, сфаќајки дека отсекогаш без разлика на она што се случило, ние сме совршени и потполни.

Прочитајте повеќе »